Recepten van de molenaar zelf

De molenaars van de Molenstichting Lattrop-Tilligte zijn zelf ook liefhebbers van lekkere dingen, zoals koek, pannenkoek, etc.
Sommige bakken zelf, anderen hebben een partner die dat voor hun doet, maar allemaal hebben ze er weet van wat er allemaal bij komt kijken. Maar gelukkig willen ze dat ook graag met u delen, vandaar dat hieronder een receptenboek in wording staat. Waar mogelijk wordt dit z.s.m. aangevuld.
Voor nu: "Smul ze!"

  Lekkernij
  Kruidkoek
  Benodigd:
  • 700 gr. kruidkoekmix
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout
  • 50 gr boter
  • 425 ml. lauw water of 450 ml. lauwe melk/karnemelk.
Meng de 700 gr. kruidkoekmix met de 425 ml lauw water of met de melk, voeg de boter, het ei en het mespuntje zout hier aan toe.
Doe het beslag in een ingevet cakeblik en bak de koek ruim 1 uur in een voorverwarmde oven op 160 graden C.
  Pannenkoek
  Benodigd:
  • 400 gr. Pannenkoekenmeel
  • 1 a 2 eieren
  • 1 theelepel zout
  • 1 afgestreken eetlepel suiker
  • Melk of water
  • Botor of (sla)olie om in te bakken
Maak een glad beslag van melk met het pannenkoekenmeel, eieren, zout en suiker.
Boter of olie in de pan verwarmen, beslag erbij en enkele minuten aan beide zijden bakken.
  Wafels
  Benodigd:
  • 300 gr. bloem
  • 5 dl. melk
  • 2 eieren
  • 100 gr. boter
  • 75 gr. suiker
  • 10 gr. bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een snuifje zout
Laat de boter smelten, maar laat ze niet bruin worden. Meng de bloem en het bakpoeder goed door elkaar en maak in het midden een kuiltje. Doe er de suiker, vanillesuiker, eieren en zout bij en daarna de gesmolten boter.
Roer alles goed door elkaar en giet er langzaam en al roerend de melk bij. Blijf roeren tot het deeg mooi egaal is. Laat het daarna een kwartiertje staan. Wafels ca. 6 min. bakken